17-01-2014

Een nieuw tijdperk voor adembescherming

fittesting Een nieuw tijdperk voor adembescherming

De keuze van het juiste adembeschermingsmiddel is belangrijk. Maar controleren of dit middel op het gezicht van de drager past is niet minder van belang. Dat kan met een fittest. Naast het correct uitvoeren van een fittest is het begeleiden van medewerkers die niet door de fittest komen een belangrijk onderdeel van de fittest. Hoe werkt dat in de praktijk? Dat komt aan de orde in deze sessie.

Verder zullen de normeringen voor adembescherming de komende jaren ingrijpend veranderen. Verdere integratie van ISO normeringen is onvermijdelijk en dat heeft grote gevolgen. Begrippen als P3 stoffilters en de kleurcodering van gas/damp filters worden ingrijpend gewijzigd. U hoort tijdens deze sessie wat dit voor u betekent.

Deze sessie wordt ondersteund door de branchevereniging AVAG.

Rick van der Heide

Rick van der Heide is Hogere Veiligheidskundige en PBM-specialist bij Copla, Opleiding- Training-Consultants. Hij is docent van verschillende PBM-cursussen voor verkopers en veiligheidskundigen en lid van de NEN normcommissie adembescherming. Deze sessie wordt ondersteund door de branchevereniging AVAG.

 

http://www.safetyandhealthatwork.nl/kennissessies/sessies/kennissessies-8-april/8-april-een-nieuw-tijdperk-voor-adembescherming